U airco niet meer koud?
Splash carwash helpt u!
Afspraak niet nodig!
De koffie staat voor u klaar

Tijdig uw airco vullen

Uw airco vullen en op zoek naar een uitstekende airco-dienstverlening? Op een gegeven moment koelt uw airco niet meer als voorheen. Het zogeheten koudemiddel in uw airco neemt jaarlijks af met ongeveer 8% tot 10%. Dit wordt veroorzaakt door verlies en verdamping. Met als direct gevolg: de koelcapaciteit van uw airco neemt af, waardoor het steeds langer duurt voordat de daadwerkelijke temperatuur in uw auto daalt. Uiteraard wordt het dan weer tijd voor een airco servicebeurt.

Het belang van een tijdige airco onderhoudsbeurt

Is het airco vullen daadwerkelijk nodig? Een regelmatige controle van de airco in uw auto is van cruciaal belang. Zo kunnen schimmels en bacteriën zich nestelen in het airco systeem waardoor ze zelfs in de auto terecht kunnen komen. Met tijdig onderhoud worden dure reparaties op lange termijn voorkomen. Ook wordt er met het airco vullen gezorgd voor een bijbehorende opfrissing, zodat de muffe lucht wanneer de airco aanstaat uit uw auto verdwijnt. Immers, een goed werkende auto airco maakt het autorijden een stuk aangenamer.

Hoe weet ik wanneer het weer tijd is?

Naast dat u zelf uiteraard het verminderde effect van uw airco voelt kunt u met een handige vuistregel bepalen wanneer de airco vullen service weer nodig is. Wanneer het vullingspercentage van uw airco onder de 70% komt, begint het koelvermogen te verminderen en neemt de kans op een defect gestaag toe. Daarom wordt veelal aangeraden om minimaal eens in de twee jaar de airco te laten vullen. Hoe dan ook, elke auto met airco heeft op den duur een airco service nodig. Met de airco vullen dienstverlening wordt ervoor gezorgd dat koelcapaciteit van uw airco netjes op peil blijft.

Wilt u uw airco vullen en bent u op zoek naar een deskundige opinie? Graag voorzien we u van gericht advies.

Foto's

Klik op de foto's om ze te vergroten